Bezmasá jídla
Houbové ragú se ztraceným vejcem (podle Zdeňka Pohlreicha)
Suroviny:
Čerstvé houby (běžná směs z českého lesa, hříbky atd.), cibule, česnek, olivový olej, máslo, lístky hladkolisté petrželky, čerstvý tymián, čerstvý rozmarýn, balzamikový ocet, vejce, vinný ocet, vymačkaná šťáva z citronu, sůl, čerstvě mletý pepř, pečivo
Postup:
V hrnci, nebo v konvici...
Tymiánové noky s ředkví
Suroviny: moučné brambory, hladká pšeničná mouka, olej z pšeničných klíčků, snítky čerstvého tymiánu, lískové ořechy, bílá či černá ředkev, sůl, bílý pepř
Postup:
Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme v osolené vodě asi 20 min. Slijeme a ještě horké prolisujeme. Vmícháme mouku,...