Masová jídla

Francouzské brambory

Suroviny: Syrové brambory 1kg, 4 cibule, uzené maso, mleté maso (ideálně vepřové), vepřové sádlo, hrášek, vejce, mléko, sůl, pepř   Postup: Oloupeme jeden kilogram syrových brambor. Opláchneme je ve studené vodě a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Oloupeme čtyři cibule a nakrájíme...

Kuře na paprice (podle Romana Pauluse)

Suroviny: kuřecí maso (vykostěná kuřecí stehna), čerstvá paprika (= lusky, ideálně červené), cibule, šalotka, celý pepř, bobkový list, česnek, suché bílé víno, drůbeží vývar, olivový olej, sůl, smetana   Postup: Z vody a kuřecích kostí si založíme várku, lehce osolíme a přidáme celý pepř,...

Kuře pečené se zeleninou

Suroviny: celé, rozporcované kuře, kořenová zelenina: mrkev, celer, pastinák, petržel..., rostlinný olej, cibule, bílý pepř, česnek, jalovec, bobkový list, libeček, celý kmín, provensálské koření   Rada před přípravou: Výběr suroviny je tím nejdůležitějším. Maso vybíráme mezi farmářským...

Řecké Pasticcio – těstoviny s mletým masem

Suroviny: Těstoviny (ideálně makarony nebo penne, v nouzi i třeba kolínka), cibule, česnek, svazek petrželky, olivový olej, míchané mleté maso (hovězí, vepřové, jehněčí), drcená rajčata nebo kvalitní protlak, sůl, pepř, sladká paprika, skořice, hřebíček, nové koření, strouhaný sýr - parmazán nebo...

Špagety se sýrovou omáčkou

Suroviny: Špagety, kvalitní tvrdý sýr (nebo alespoň polotvrdý - typ Gouda, lze použít i kozí), sýr s modrou plísní (ideálně Gorgonzola, Bleu d´Auvergne, Roquefort), cibule, česnek, máslo, hladká mouka, voda, čerstvá bazalka, dobromysl, slanina, moravské uzené   Postup: Na másle zpěníme cibulku...

Vepřová panenka ve slanině

Suroviny: Vepřová panenka, anglická slanina, brambory, cibule, olivový olej, máslo, sůl, pepř Příloha: Šťouchané brambory, příp. bramborová kaše   Postup: Maso ze všech stran osolte a opepřete. Je lepší použít tlučený a ne mletý pepř – větší kousky pepře lépe chuťově vyniknou. Panenku pak ze...

Vepřové kotlety se zelím (podle Zdeňka Pohlreicha)

Suroviny: vepřové kotlety (bez kosti, očištěné), menší hlávka zelí, nakrájená na nudličky 1 cm silné,  slanina, nakrájená na nudličky nebo na kostičky, lžička másla extra panenský olivový olej, větvička rozmarýnu, sůl a pepř   Na bazalkové pesto: česnek, nastrouhaný sýr...

Vepřové kotlety zapečené se smetanou a bramborami

Suroviny: Vepřové kotlety, sůl, pepř, sladká smetana ke šlehání, sádlo, brambory   Postup:  Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáč či větší kastrol (podle počtu porcí) lehce vymažeme sádlem a na dno naklademe vedle sebe maso. Lze použít i remosku.   Brambory zbavíme slupek a za...

Vepřové řízky na houbách

Suroviny: Vepřové řízky (v nouzi maso bez kosti - kotlety, pečeně, krkovice), čerstvé houby (v nouzi mražené nebo sušené), slunečnicový olej, máslo, vývar, menší cibule, hladká mouka, sůl, pepř, drcený nebo mletý kmín   Příloha: rýže, vařené nebo opečené (americké) brambory, bramborová...

Tvorba webových stránek zdarma Webnode