Moučníky
Dýňový kompot
Suroviny:
dýňová dužina, cukr (50% hmotnosti dýně), 1 lžíce medu, sekt nebo dobré bílé víno (150ml na kg dýně), badyán, hřebíček, celá skořice, plátky citronu
Postup:
Alkoholická verze:
Dýni oloupeme a dužinu nakrájíme na drobné kostky. Dýni prosypeme cukrem, zalijeme sektem nebo vínem a...
Převalované vdolečky
Suroviny:
- kynuté těsto: mléko, cukr krupice, čerstvé droždí, smetana ke šlehání, 2 lžíce oleje, špetka soli, 3 žloutky, hladká mouka, polohrubá mouka, vanilkový cukr, 2 lžíce rumu
- tukové těsto: máslo, hladká mouka
- náplň: tvaroh, 2 žloutky, cukr krupice, vanilkový cukr, citronová kůra,...