Polévky

Chřestový krém

Suroviny: Bílý chřest - 10 – 12 výhonků čerstvého, 1,5 l vývaru, ideálně drůbežího,  jarní cibulka, 1 lžíce másla na zahuštění, 100 ml smetany na zjemnění, sůl, pepř, muškátový oříšek, pažitka nebo zelená petrželka na ozdobu   Postup:  - Chřest očistěte...

Dýňový krém (nevegetariánský)

Suroviny: dýně, brambory, cibule, mrkev, celer, naveta čili vodnice, (anglická) slanina, máslo, créme fraise (kysaná smetana), pepř, sůl   Postup: Do hrnce dáme na trochu másla orestovat cibuli. Když začne zlátnout, přidáme slaninu. Po asi minutě míchání přilijeme vodu a dáme vařit...

Dýňový krém (podle Kimi Moulisové)

Suroviny: dýňová dužina, mrkev, zázvor, česnek, koriandr, citronová šťáva, máslo, sezamový olej, podmáslí / smetana, sůl, pepř, jarní cibulka a čerstvá bazalka na dozdobení   Postup: Kousek zázvoru s česnekem nakrájíme na drobno a orestujeme na oříšku másla a lžičce sezamového oleje. Přihodíme...

Gazpacho (podle Romana Pauluse)

Suroviny: Kvalitní a dobře vyzrálá rajčata, olivový olej, červený ocet (nejlépe sherry nebo alespoň kvalitní vinný), pažitka, paprika na kostičky, chlebové krutony, šalotka nebo v nouzi menší cibule, salátová okurka, bazalka, sůl, mletý pepř, bílý chléb, případně vařené vejce, olivy či španělská...

Krémová Česnečka (podle Dity Pecháčkové)

Suroviny: Česnek, olivový olej, máslo, pórek, cibule, hladká mouka, drůbeží vývar, suché sherry (nemusí být), smetana ke šlehání, citronová šťáva, bílý pepř, pažitka, krutony   Postup:  Rozehřát troubu na 175 stupňů Celsia. Z každé palice česneku odříznout vrchní část, asi tak 1...